Koncept programu Noci divadiel  bude reflektovať heslo NA DOTYK, prepojí kultúrne inštitúcie a osobnosti a bude o vzájomnom kontakte, ľudskosti a  slobode.

Toni Wolff zisťuje, že prerobila milióny je autorská produkcia nezávislého divadla Uhol_92, ktorý režírovala Alžbeta Vrzgula (spoluautorka inscenácie DJGT Tel3gram). Originálna a odmeňovaná inscenácia mapuje fenomén internetového konšpiritualizmu.

Podcast Noci divadiel  bude vychádzať z tém inscenácie a otvorí otázky, ktoré korešpondujú so zameraním Noci divadiel 2024.

Spoločný koncert Noci divadiel  a Víkendu atraktívneho divadla  „Egon Bondy´ s Happy Club Banned“ (50. výročie nahrávky prvej LP kultovej skupiny The Plastic People of the Universe) bude spojený s oslavou 35. výročia Nežnej revolúcie spolu s Borisom Kršňákom a DJGT.

Nočné sviečky tradične ukončia ND a ich svetlo symbolicky prepojí javisko s hľadiskom.

PROGRAM 16.11.2024

18:00 Uhol_92: Toni Wolff zisťuje, že prerobila milióny (verzia Emma) – sála DJGT

vstupenky: djgt.sk/vstupenky/

Originálna činohra mapuje rozšírený fenomén internetového konšpiritualizmu. Do súčasnosti sa vracia priekopníčka ženskej psychoanalýzy Toni Wolff (1888-1953), kolegyňa a milenka Gustava Junga. Ako zareaguje na to, že za laické výklady jej teórií dnes ľudia platia doslova milióny?

Inscenácia nezávislého divadla Uhol_92 vznikla v dvoch naštudovaniach, ktoré pozývajú k dvojakému čítaniu tém. Verzia Emma je v podaní Petra Tilajčíka a akcentuje tému narušených priateľských vzťahov. Verzia Carl s Jakubom Jablonským reflektuje na partnerské vzťahy ovplyvnené internetovými radami o rodičovstve. Každá z verzií prináša rovnaký dejový oblúk, ale s konkrétnym obsadením sa mení optika a s tým spojené gendrové a vzťahové nuansy. Ak divák uvidí inscenáciu iba raz, dostane 100 % informácie. Ak však navštívi aj predstavenie v druhom obsadení, dostane k tomu aj 100 % umeleckého zámeru.

Obsadenie dopĺňajú tri výrazné herečky mladej generácie – Katarína Gurová, Lenka Libjaková a Kristína Spáčová.

Toni Wolff… bola ocenená Cenou DOSKY v kategórii Najlepší kostým sezóny 2023-2024 (Bet Moth) a Cenou Nadácie Tatra banky v kategórii Divadlo – Mladý tvorca (Alžbeta Vrzgula).

20:30 Podcast Noci divadiel – štúdio DJGT
vstupenky: vstup voľný

21:30 „Egon Bondy´ s Happy Club Banned“  The Plastic People of the Universe – sála DJGT

predpredaj Ticketlive

23:00 Nočné sviečky – pred vchodom do DJGT